Steelwrist Background
Please select market
×

Steelwrist utökar tiltrotatorserien med X02 för grävmaskiner upp till 2,5 ton

31 maj 2022

PRESSMEDDELANDE

Andelen installationer av tiltrotatorer på de minsta grävmaskinerna börjar växa internationellt och som svar på detta introducerar nu Steelwrist nya X02, en tiltrotator som passar för 1,5-2,5 tons grävmaskiner. Med X02 följer en komplett uppsättning redskap som bidrar till ökad effektivitet och mångsidighet, och som förvandlar även de minsta grävmaskinerna till verkliga redskapsbärare.

X02:an visas för första gången på Svenska Maskinmässan i Stockholm den 2-4 juni, 2022.

X02 tiltrotator SteelwristInnovativ design och enkelt underhåll
X02:an har ett antal innovativa designlösningar och finns antingen som direktinfäst eller med S30-fäste i överdelen för koppling till grävmaskinen. Fästessidan (underdelen) av tiltrotatorn finns med hydraulisk S30-låsning. Den hydrauliska låsversionen med integrerad Front Pin Hook är troligen den enda tiltrotatorn i denna klass med säkerhet för redskap som uppfyller CE-kraven.

X02 hamnar storleksmässigt mellan det minsta TCX-tiltfästet för grävmaskiner under 2 ton, och X04:an för grävmaskiner från 2,5 till 4 ton. Återigen är fokus med X02 att göra en helgjuten produkt med det bästa styrka-vikt-förhållandet och låg bygghöjd.

Andra innovativa designlösningar hos X02:

  • Ny växellåda som gör det enkelt att eliminera onödigt spel över tid
  • Smörjfria lager för enkelt underhåll
  • Ventiler och kontrollmodul placerade så att de skyddas mot yttre skador
  • En lyftögla eller lyftkrok som tillval på direktinfästa tiltrotatorer.

Ett särskilt anpassat redskapsprogram
Med en komplett uppsättning Steelwrist S30-redskap för X02:an, som till exempel planer-, gräv-, kabel- och v-profilskopa, asfaltskärare och rivtand, blir grävmaskinen en effektiv och mångsidig redskapsbärare som klarar arbeten inom flera olika områden. Hösten 2022 utökas redskapsserien för X02 med en multigrip. Steelwrist multigrip används för anläggningsarbeten och timmerhantering.

“I och med lanseringen av X02 har vi äntligen en komplett serie tiltrotatorer för grävmaskiner under 2,5 ton. X02 är en fantastisk kombination av innovation och robusthet som kunderna har väntat på”, säger Stefan Stockhaus, vd på Steelwrist AB.

För mer information kontakta:

Stefan Stockhaus
Vd
Steelwrist AB
[email protected]
Tel +46 709981321

 

Om Steelwrist
Steelwrist är en global tillverkare av tiltrotatorer, snabbfästen och redskap för grävmaskiner med huvudkontor i Sverige. Ett tydligt fokus på robusta och moderna produkter, kombinerat med snabb service har visat sig vara uppskattat av det ökande antalet kunder. För mer information om Steelwrist, besök steelwrist.com.