Steelwrist Background
Please select market
×

Steelwrist utökar sin produktportfölj med ett stålgjutet TCX tiltfäste och S30 snabbfäste för de minsta grävmaskinerna

25 sep 2020

PRESSMEDDELANDE

Efterfrågan på fler mångsidiga lösningar för de minsta grävmaskinerna fortsätter att växa. Lösningar för den här typen av maskiner behöver inte bara vara mångsidiga, men även robusta och kostnadseffektiva, och därför utökar nu Steelwrist sin produktportfölj med stålgjutna TCX S30-180 tiltfäste och S30-180 snabbfäste. Båda typerna kan levereras med semiautomatisk eller hydraulisk låsningsfunktion beroende på kundens behov.

tilt coupler quick couplerSteelwrist introducerade det första stålgjutna snabbfästet 2012 och vid det här laget finns tusentals gjutna produkter i bruk hos våra kunder. Fördelarna med gjutet är numera välkänt, där styrka/vikt-förhållandet är överlägset jämfört med svetsade lösningar. Både TCX tiltfäste och S30 snabbfäste har dessutom Front Pin Safety Hook som uppfyller kraven i de nya föreskrifterna för säkerhet gällande snabbfästen.

Med tiltfästet får du en säker snabbfästeslösning och en tiltfunktion som gör din grävmaskin avsevärt mer mångsidig. TCX är enkelt att installera och har låg vikt. Det passar på grävmaskiner från 0 till 2 ton och finns som direktinfäst med S30 snabbfäste, både manuellt och hydrauliskt. TCX ersätter TMX tiltfäste i Steelwrist produktportfölj.

Det faktum att S30 snabbfäste och TCX inte är svetsade, har stora kontaktytor för axlarna och optimerad materialfördelning, skapar en extremt robust design som säkerställer en längre livslängd.

För mer information kontakta:

Stefan Stockhaus
Vd
Steelwrist AB
[email protected]
+46 709981321