Steelwrist Background
Please select market
×

Steelwrist lanserar en ny serie av hydrauldrivna redskap – Markvibrator, Multigrip och Sten/sorteringsgrip

28 apr 2017

PRESSRELEASE
Sollentuna, April 26, 2017

Steelwrist lanserar en ny serie av hydrauldrivna redskap – Markvibrator, Multigrip och Sten/sorteringsgrip

Steelwrist hydrauliska arbetsredskap inkluderar sorteringsskopor som lanserades 2016 och nu även markvibratorer, multi/timmergrip samt sten/sorteringsgrip. Efterfrågan för miljövänligare återvinningslösningar och materialhantering växer.

Stigande bränslekostnader och tippavgifter gör det kostsamt för företag och byggare att transportera osorterat material och köpa in dress- och fyllnadsmaterial. Sorteringsskopan löser detta problem och med den nya serien av hydralkompaktorer kan även kompakteringen göras mer effektivt. Med Steelwrist OQ-grindar på toppen av redskapet görs redskapsbyte på några sekunder.

De hydruliska kompaktorerna finns i fyra storlekar för grävmaskiner från 2 till 30 ton. Några av fördelarna är en förskjuten grindposition, optimerad kraftöverföring samt tryck- och flödes-kontroll för överbelastningsskydd.

Samtidigt lanseras två nya gripmodeller.

Multigripen (MG-serien) är en allsidig entreprenad och timmergrip. Användningsområdena inkluderar tyngre lyft, stenläggning och timmerhantering. Stor öppning, Hardox-500-material, hög hållfasthet och mekaniska ändstopp säkerställer en lång livslängd. Genom att välja höghållfast stål kan vi reducera vikten vilket ökar lyftkapaciteten och sänker bränsle-förbrukningen för grävmaskinen. Fyra storlekar är tillgängliga från MG20 för 3-6 tons grävmaskiner till MG55 för 18-26 ton grävmaskiner.

Även Sten- och sorteringsgripen (SG-serien) kommer i fyra storlekar för grävmaskiner från 6 till 32 ton. Nya SG-gripen är en kraftig sorteringsgrip, där målgruppen är tuffare uppgifter som hantering av större stenar, timmer, återvinning, skrotsortering och lättare rivningsarbete.

Mycket stor öppningsvidd, hög klämkraft och vändbara skärstål i HB500 garanterar en kostnadseffektiv drift. Även Sten- och sorteringsgripen är tillverkad i höghållfast stål vilket gör att den sammanlagda vikten hålls nere.

Det nya redskapssortimentet har en femgradig grindvinkel, vilket gör att arbetsytan kommer i våg med tiltrotatorns rotationsplan. Griparna kan levereras med Steelwrist OQ-grindar och alla gripar har lasthållningsventiler och ackumulator som standard för högsta säkerhet.

Leveranserna av dom första griparna kommer att ske Juni 2017 och premiärvisas på MaskinExpo i Stockholm 18-20 Maj, 2017

För mer information kontakta:

Stefan Stockhaus
CEO
Steelwrist AB
[email protected]
+46 709981321                                                                               

Ladda ner högupplösta bilder här!