Steelwrist Background
Please select market
×

Steelwrist lanserar Custom Build – online CAD-verktyg där kunden enkelt designar sina egna unika redskap

23 maj 2019

PRESSRELEASE

Svenska tiltrotator- och redskapstillverkaren Steelwrist fortsätter att vidareutveckla sin produktportfölj. Som teknikledande tillverkare av redskap lanserar nu Steelwrist ett online designverktyg där kunderna själva kan utforma sin egen skopa på datorn eller direkt i mobilen. Lanseringen av Custom Build sker på Maskinexpo på Stoxa den 23-25 maj.

Grävmaskiner blir allt mer utpräglade redskapsbärare och ett optimerat redskap för ett givet jobb kan ofta vara det lilla extra som gör att du når den lönsamhet du siktat på. Som ett resultat får vi fler och fler förfrågningar på specialdesignade skopor.

Med Steelwrist Custom Build kan du själv modellera alla mått och vinklar och därmed optimera skopan för just din speciella applikation. Optioner som tänder, slitribbor och materialkvalitet anpassas direkt i designverktyget. Skopans volym, vikt och dess pris visas på skärmen efterhand som val som görs. Därefter kan kunden begära att få en offert och få sin unika och egendesignade skopa tillverkad och levererad direkt till dörren.

Vi söker alltid feedback och förslag till förbättringar från kunder och anställda. Vi försöker vara lyhörda och vi har förstått att vissa typer av jobb kräver specialdesignade skopor. Vi vet även att många erfarna förare har god kunskap och skulle kunna designa sina egna skopor om det bara fanns ett enkelt sätt att göra det på. Som ett svar på detta har vi utvecklat Custom Build”, säger Stefan Stockhaus, vd på Steelwrist.

Custom Build är ett strategiskt steg i arbetet med att öka värdet för våra kunder. Detta är ett utmärkt komplement som ger grävmaskinsägaren en unik möjlighet att skapa nya affärsmöjligheter.

“Våra kunder är skickliga förare och vet hur en skopa ska vara utformad för fungera optimalt just för sina jobb. Därför är det oerhört kul att vara först i världen med att erbjuda dem ett lättanvänt verktyg där de kan designa sin egen skopa och också få den tillverkad. Jag är stolt att vi återigen visar att vi ligger i teknikens framkant även när det gäller digitaliseringen i branschen”, säger Markus Nilsson, utvecklingschef på Steelwrist.

Steelwrist Custom Build finns på steelwrist.com/custombuild

För mer information kontakta:
Stefan Stockhaus
CEO, Steelwrist AB
[email protected]
telefon
+46 709981321