Steelwrist Background
Please select market
×

Steelwrist ingår strategiskt samarbete med Tiltman ApS för distribution av tilt-fästen för minigrävmaskiner

28 apr 2017

PRESSRELEASE
Sollentuna, April 26, 2017

Steelwrist ingår strategiskt samarbete med Tiltman ApS för distribution av tiltfästen för minigrävmaskiner

På den internationella produktlanseringen den 26 April i Sollentuna presenterade Steelwrist ett strategisk samarbete med Tiltman ApS, den Danska tillverkaren av små tiltfästen för minigrävmaskiner.

I Februari 2017 lanserade Steelwrist en serie Powertiltar tillsammans med Powertilt/Helac som ett svar på marknadens önskan om ett robust tiltfäste med Steelwrist patenterade Front Pin Lock teknologi. Leveranser av Powertilt har redan startat.

Många kunder vill bli mer effektiva med en robust tiltfunktion även för dom minsta grävmaskinerna upp till 3 ton. Tiltmans TMX-produkt är då mycket lämplig och kommer med S30 och S40 fästen. (S30/150 och S30/180). Tiltenheten levereras med semiautomatisk låsversion. Medan Powertilt använder en tiltmotor för att tilta använder vi två kompakta cylindrar på TMX vilket ger en viktfördel.

TMX är en unikt kompakt och lätt tiltenhet från Torben Ulriksen och den tillverkas av Tiltman ApS den egna fabrik i utkanten av Århus i Danmark.

“Vi är mycket glada att kunna introducera TMX även för de riktigt små grävmaskinerna ner till 700 kg. När vi tittade på vad som fanns tillgängligt på marknaden var det naturligt att arbeta originalprodukten och med Torben som uppfinnare. Torben har gjort att mycket bra jobb med att ta produkten till marknaden och nu tror vi att har möjlighet att öka penetrationen genom att erbjuda en produkt till den internationella marknaden under Steelwrist varumärke” säger Stefan Stockhaus, Steelwrist VD.

Steelwrist kommer att erbjuda TMX under Steelwrist varumärke i alla marknader där Steelwrist är aktiva.

Jag fick idén 2007 och vi fick pris för bästa innovation av Alexander Foss Industrifond redan 2008. Idag, 10 år efter introduktionen är produkten väl accepterad på marknaden och vi växer som aldrig förr. Vi bygger nu ut vår produktionsanläggning vilket kommer att vara klart efter sommaren och är då väl förberedda på en ökande volym. Vi är mycket glada att samarbeta med Steelwrist då deras kärnvärden lyhördhet, snabbhet och enkelhet tillsammans med ett fokus på kvalitet ligger i linje med vår egen värdegrund” säger Torben Ulriksen, grundare och ägare av Tiltman ApS.

Leveranser av Steelwrist TMX kommer att starta i Juni 2017 och kommer att premiärvisas på MaskinExpo-mässan i Stockholm den 18-20 maj, 2017.

 För mer information vänligen kontakta:

Stefan Stockhaus
CEO
Steelwrist AB
[email protected]
+46 709981321
Torben Ulriksen
Founder and owner
Tiltman ApS
[email protected]
+45 26 11 01 17

 

Om Tiltman
Tiltman är en kvalitetsprodukt utvecklad och producerad i Danmark och speciellt framtagen för de minsta grävmaskinerna.

För mer information om Tiltman vänligen besök www.tiltman.dk

Ladda ner högupplösta bilder här!