Steelwrist Background
Please select market
×
Steelwrist Metallvagen

Steelwrist dubblerar produktionskapaciteten och flyttar verksamheten till Rosersberg

12 dec 2017

PRESSRELEASE
Sollentuna, 12 december 2017

Steelwrist dubblerar produktionskapaciteten och flyttar verksamheten till Rosersberg

Steelwrist är idag Sveriges snabbast växande tillverkande företag över 100 MSEK enligt Dagens Industris Gaselltävling 2017, och världens snabbast växande tillverkare av utrustning till grävmaskiner. Som ett led i att möta den starka tillväxten investerar Steelwrist därför i en ny helautomatisk bearbetningsanläggning samtidigt som verksamheten under 2018 flyttas till Rosersberg.

Steelwrist säljer idag i ett 25-tal länder och har under 2017 etablerat egna dotterbolag i USA, Sydkorea och England. Dessutom har personalstyrkan utökats i flera europeiska länder samtidigt som produktportföljen breddats. Efterfrågan på Steelwrists produkter ökar starkt från i princip alla världsdelar. All produktion och montage av Steelwrists tiltrotatorer, snabbfästen och hydrauldrivna redskap sker idag i Sollentuna, norr om Stockholm.

För att möta den starka efterfrågan har Steelwrist signerat ett nytt hyresavtal med Prologis som är en av världens största ägare av industri- och logistikfastigheter.

“Den nya lokalen nästan tredubblar produktionsytan och skapar möjlighet att för oss att fortsätta växa i snabb takt framöver” säger Stefan Stockhaus, vd på Steelwrist. Samtidigt installeras i dagarna en ny bearbetningsanläggning från Mazak. Det innebär att Steelwrist under 2018 kommer att ha verksamhet både i Sollentuna och i Rosersberg.

“I och med den senaste investeringen i vår maskinpark mer än dubblerar vi vår bearbetningskapacitet för att möta den ökade efterfrågan på marknaden. Intressant är att den nya anläggningen är bestyckad för att köras obemannad, vilket gör att vi även kan producera nattetid”, säger Peter Dovrell, Produktionschef på Steelwrist.

“Det här är en långsiktig satsning för att nå vårt mål att bli bäst i världen på att utveckla, tillverka och sälja redskap som ökar grävmaskiners effektivitet”, säger Stefan Stockhaus, vd på Steelwrist.

För mer information kontakta:

Stefan Stockhaus
CEO
Steelwrist AB
[email protected]
+46 709981321