Steelwrist Background
Please select market
×

Sandvik och Steelwrist tillkännager samarbete kring helautomatiska Open-S redskapsadaptrar för Rammer hydraulhammare

8 jul 2021

PRESSMEDDELANDE

Sandvik och Steelwrist har påbörjat ett samarbete kring helautomatiska Open-S redskapsadaptrar för Rammer hydraulhammare. Eftersom den globala efterfrågan på helautomatiska fästessystem växer snabbt, börjar Sandvik leverera Steelwrist SQ-adaptrar direkt från deras fabrik under det tredje kvartalet av 2021. Sandviks leveranser kommer att vara kompatibla med den globala Open-S-standarden.

Sandvik är en världsledande leverantör av maskiner, verktyg, reservdelar, service och tekniska lösningar för gruv- och anlläggningsindustrin. Sandvik erbjuder ett komplett sortiment av rivningsverktyg under varumärket Rammer. De välkända Rammer-hydraulhammarna är kraftfulla, produktiva och hållbara hydrauliska redskap som är lämpliga för bärarmaskiner i viktklassen 0,6 till 120 ton.

Målet med samarbetet mellan de två företagen är att öka produktiviteten och minska stilleståndstiden för slutanvändare. Allt eftersom gränssnittet mellan hammare och adapterplatta kan optimeras för bästa prestanda och kompatibilitet.

”Rammer-hammare är kända för sin tillförlitlighet, så vi vill säkerställa bästa möjliga prestanda även när du använder helautomatiska snabbfästen. Av den anledningen vill vi erbjuda SQ-adapterkit som är skräddarsydda för att passa våra hammare perfekt. Tillsammans med Steelwrist kommer vi att se till att användningen av Rammer-hammare är än mer effektivt”, säger Jari Paajanen, Product Line Manager på Sandvik Rock Processing Solutions.

Steelwrist SQ helautomatiska system uppskattas av kunderna främst för ökad säkerhet och förmåga att byta hydrauliskt drivna verktyg på några sekunder utan att lämna hytten. Steelwrist SQ-produkter följer den globala Open-S industristandarden för helautomatiska snabbfästen.

”Steelwrist SQ-produkter tillsammans med Rammer hydrauliska hammare skapar en perfekt kombination. Vår QPlus-teknologi möjliggör högre hydraulflöden med lägre tryckfall än andra system på marknaden. Steelwrist och Sandviks produktfördelar tillsammans kommer säkert att uppskattas av våra kunder”, säger Toni Ylitalo, SQ produktansvarig på Steelwrist.

För mer information kontakta:

Stefan Stockhaus
Vd
Steelwrist AB                                                                      [email protected]
+46 709981321

Kontakt Sandvik:

Jari Paajanen
Product Line Manager demolition tools, booms, other attachments
Sandvik Rock Processing Solutions, Attachment Tools
[email protected]
Tel +358 20 544 151