Steelwrist Background
Please select market
×

SVAB lanserar Quantum – nästa generations styrsystemsplattform

28 apr 2017

PRESSRELEASE
Sollentuna, April 26, 2017

SVAB lanserar Quantum – nästa generations styrsystemsplattform

Vid den internationella produktlanseringsdagen som hölls tillsammans med systerföretaget Steelwrist den 26 April i Sollentuna, lanserade SVAB som är marknadsledare inom tiltrotatorstyrning sin nya styrsystemsplattform. Nya Quantum plattformen kombinerar styrelektronik, kommunikation, joysticks, sensorer och manöverventiler för att skapa funktioner som höjer effektiviteten på grävmaskiner.

Kraven på förbättrad effektivitet ökar konstant och som ett resultat av det blir både grävmaskiner, verktyg och styrsystem mer intelligenta. Samtidigt står både förare och installatörer inför en utmaning med fler system att lära sig hantera och att installera.

Den nya konfigurerabara Quantum plattformen från SVAB erbjuder flera nya effektivitetshöjande funktioner.

Med Quantum är det lättare än någonsin att kundanpassa styrsystemet med de funktioner maskintillverkaren, återförsäljaren eller slutkunden vill ha. Förutom att man som idag kan köpa till optioner till ett tiltrotatorstyrsystem, kommer man med den nya plattformen kunna köpa funktionspaket exempelvis hjulstyrning eller schaktbladsstyrning som helt fristående paket” säger Fredrik Eriksson, CEO på SVAB.

Fjärrsupport är en av basfunktionerna i Quantum-plattformen och ingår i alla funktionspaket. Med Quantum kommer återförsäljare få tillgång till ett verktyg för att snabbt kunna support till sina kunder, men support kan även ges direkt från SVAB eller från en tiltrotatortillverkare som t.ex. Steelwrist beroende på var i världen grävmaskinen befinner sig.

Quantum plattformen kommer dessutom att kunna integreras med maskintillverkarnas styrsystem då man ser ett ökande behov av att kunna samköra information och funktionalitet genom maskintillverkarnas egen display.

Emellertid kommer Quantums nya användargränssnitt huvudsakligen att vara en app för iOS eller Android smartphones. I Quantum appen kommer användaren bl.a. kunna kontrollera systemstatus, ändra inställningar eller byta mellan olika inställningsprofiler.

Det är även genom Quantum appen man kopplar upp sig mot fjärrsupporten. Quantums installationsguide är ytterligare en funktion som ger ett mervärde för återförsäljaren. Här får installatörer och servicetekniker tillgång till en globala databas med maskinspecifika installationsguider. Systemet är uppbyggt med steg för steg guider som guidar installatören från start till mål.

När installationen är färdig verifieras den dessutom via appen och dokumentation sammanställs och skickas via mail till installatören för eventuell användning i CE-dokumentationen. Denna funktion är fortfarande pågående arbete men release kommer under tredje kvartalet i år.

Plattformen kommer efter hand fyllas på med mer funktionalitet, men redan nu släpper vi vår nya Tool Recognition funktion. Förutom att Tool Recognition trådlöst känner av vilket redskap som sitter monterat på maskinen kommer systemet ha möjlighet att hålla koll på serviceintervall visa var redskapen befinner sig“, fortsätter Fredrik Eriksson.

Dessutom kan Quantum hålla koll på var maskinen befinner sig. Grävmaskinsägaren eller föraren kan genom appen se vart grävmaskinen är lokaliserad.

Den nya Quantum plattformen kommer att visas på MaskinExpo i Stockholm, 18-20 Maj, 2017 och kommer att börja serielevereras i höst.

För mer information kontakta:
Fredrik Eriksson
CEO
SVAB Hydraulik AB                                                                      ´
[email protected]
+46 70 683 19 93                                                                            

Ladda ner högupplösta bilder här!

Om Svab Hydralik AV (SVAB)
SVAB utvecklar produkter och effektivitetshöjande funktioner för grävmaskiner bestående av styrelektronik, kommunikation, Joysticks, sensorer och manöverventiler. Produktutvecklingen sker både genom egen innovativ utvecklingar och i nära samarbete med kunderna

Kunderna är tillverkare och återförsäljare av grävmaskiner och tillbehör. Sedan 2002 har SVAB levererat över 45 000 tiltrotatorstyrsystem och är marknadsledande inom det området. SVAB är kvalitets och miljöcertifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001. SVAB Hydralik AB finns i Hallsberg – Sverige

Läs mer om företaget på svab.se