Steelwrist Background
Please select market
×

Steelwrist introducerar SQ50 helautomatiska snabbfästen och tiltrotatorer med hög flödeskapacitet. En Open-S-kompatibel lösning för mellanstora grävmaskiner.

11 maj 2022

PRESSMEDDELANDE

​​Den nya SQ50-serien snabbfästen och tiltrotatorer passar grävmaskiner på 7-13 ton. Steelwrist SQ är en högpresterande helautomatisk oljekopplingsteknik som används i snabbfästen och tiltrotatorer på grävmaskiner för att koppla hydrauliska redskap. Utmärkta flödesegenskaper och konkurrenskraftig bygghöjd och vikt är några betydande fördelar hos SQ50. SQ50 uppfyller specifikationerna i Open-S-standarden för helautomatiska snabbfästen.

SQ50 snabbfästen och tiltrotatorer visas först på Vei & Anleggsmässan i Norge den 11-14 maj, 2022. SQ50 kommer att fasas in på X12 och X14 tiltrotatorer vilket innebär att framtida snabbfästen och tiltrotatorer av S-typ kan uppgraderas till SQ-typ.


S50 och SQ50 snabbfästen är stålgjutna och har Front Pin Lock framaxellås som säkerhetslösning. Front Pin Lock är ett mekaniskt lås för den främre axeln som avsevärt minskar risken för tappade redskap.

X12 och X14 tiltrotatorer har ny design på över- och underdel för att göra det möjligt att uppgradera från S50 till SQ50 i ett senare skede, även om kunden inte valt SQ i den första beställningen. Den nya generationen X12 och X14 tiltrotatorer börjar levereras under kvartal tre 2022.

SQ på överdelen av tiltrotatorn för snabba byten mellan tiltrotator och andra redskap, och SQ på redskapsfästet av tiltrotatorn för snabba byten mellan hydrauliska redskap. Genom att använda SQ kan redskapen till tiltrotatorn få en lägre kostnad eftersom rotationsfunktionen är inkluderad i tiltrotatorn.

“Med introduktionen av SQ50 helautomatiska snabbfästen och tiltrotatorer förändrar vi spelplanen för det växande segmentet av 10-tons grävmaskiner, med en flödeskapacitet på 120 liter per minut med lågt mottryck. Det här gör det möjligt även för mellanstora grävmaskiner att använda redskap som kräver högt oljeflöde på ett effektivt sätt”, säger Stefan Stockhaus, vd på Steelwrist AB.

Högflödeshydraulik och Absolut-rotationssensor
Med introduktionen av SQ50 har Qplus-teknologin uppdaterats för att klara ännu högre flöden. Med ytterligare 20 procent i flödeskapacitet kan även redskap som kräver högt flöde användas på mellanstora grävmaskiner. I samband med introduktionen av SQ50 kommer Steelwrist under 2022 också att introducera en ny Absolut-rotationssensor för att ge mer exakt data till maskinstyrsystem. Tillsammans med Steelwrist Autotilt blir produktiviteten ännu högre.

Open-S-kompatibel lösning
Alla Steelwrist SQ-produkter följer den globala Open-S-standarden för helautomatiska snabbfästen för grävmaskiner. Det innebär att SQ-systemet är utformat för att kunna användas ihop med andra varumärken som följer Open-S-standarden. 

För mer information kontakta:

Stefan Stockhaus
Vd
Steelwrist AB
[email protected]
Tel +46 709981321

 

Om Steelwrist
Steelwrist är en global tillverkare av tiltrotatorer, snabbfästen och redskap för grävmaskiner med huvudkontor i Sverige. Ett tydligt fokus på robusta och moderna produkter, kombinerat med snabb service har visat sig vara uppskattat av det ökande antalet kunder. För mer information om Steelwrist, besök steelwrist.com.