Steelwrist Background
Please select market
×

Steelwrist lanserar sorteringsskopor

2 feb 2016

Pressrelease, Sollentuna 2016-02-03

Efterfrågan på miljövänlig och kostnadseffektiv materialåtervinning direkt på arbetsplatsen växer. Material som kan återvinnas direkt, har en snabb återbetalning och en mängd produkter för detta har presenterats under de senaste åren. Steelwrist lanserar nu en patenterad serie sorteringsskopor som kan hantera alla typer av material, har extremt låga underhållskostnader och lämpar sig för uthyrning.

“Med ökat fokus på på bränsleffektivtetet och miljöfrågor, är vi oerhört glada över att kunna presentera Steelwrists sorteringsskopor. Vi är övertygade om att vår sorteringsskopa är den enda lösningen som klarar av att hantera alla typer av material riktigt bra – vått material, stora stenar, byggavfall – allt kan siktas och sorteras. Vi också väldigt nöjda med den enkla designen och att sorteringsskopan har av så få rörliga delar, vilket helt går i linje med vårt kärnvärde enkelhet”, säger Stefan Stockhaus, Steelwrists vd.

“Samarbetet med Steelwrist gör oss till en stark partner för internationell tillväxt. Steelwrist kommer att sälja produkten under eget varumärke med exklusivitet på flera marknader. MultaVEX marknadsandel har ökat snabbt i Finland, sorteringsskopans hemmaland, tack vare skopans mångsidigthet och den unika direktdrivna kamaxelteknologin, vilket gör lösningen praktiskt taget underhållsfri”, säger Eero Paski, vd på MultaVEX.

Steelwrists sorteringsskopa är baserad på en patenterad direktdriven kamaxelteknologi som reducerar antalet rörliga delar i skopan. Sorteringsstorleken kan justeras från 25 mm till en större storlek på bara ett par få minuter. Skoporna finns för grävmaskiner mellan 3 och 35 ton.

“Den stigande bränslekostnaden och avgifter för deponi är kostsamt för maskinentreprenörer och byggare, då man fraktar bort osorterat material och måste köpa in fyllningsmaterial och matjord. Genom att använda Steelwrists sorteringsskopa kan man sänka kostnaderna genom att sikta och sortera materialet på plats. Allt material är farligt avfall när det är osorterat, men blir värdefullt när det sorterats. En extra fördel är att Steelwrists sorteringsskopa förmodligen är den enda produkten som lämpar sig mycket väl för uthyrning och vi ser fram emot att ta upp diskussionen med hyresföretagen om detta”, säger Anders Barreng, Säljchef på Steelwrist

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Stefan Stockhaus

vd, Steelwrist AB

Mobil +46 (0)70 998 1321

[email protected]

 

Eero Paski

vd, MultaVEX Oy

Viitalantie 80, 60640 Isokoski

Finland

Mobil +358 (0)400 265 419

[email protected]

Om Steelwrist:

Steelwrist AB marknadsför, utvecklar och tillverkar tiltrotatorer och snabbfästen. Steelwrist avancerade styrsystem XControl och ergonomiska joysticks är marknadsledande. Steelwrist erbjuder även skopor optimerade för tiltrotatorer. Steelwrist är ett svenskt privatägt företag med huvudkontor och tillverkning i Sollentuna norr om Stockholm.

Om MultaVEX:

MultaVEX grundades 1986 som ett maskinmäklarföretaget omvandlades till maskinförsäljning och import för att slutligen fokusera på sorteringsskopor sedan 2005. År 2013 lanserade MultiVEX en mer mångsidig sorteringsskopa MultiVEX Vibra som gjorde MultiVEX till marknadsledare av hydrauliska sorteringsskopor i Finland. MultaVEX huvudkontor och tillverkning ligger i Seinäjoki i Finland.