Steelwrist Background
Please select market
×

Steelwrist medverkar på Conexpo i Las Vegas 14-18 mars 2023

1 mar 2023

PRESSMEDDELANDE

På Conexpo erbjuder Steelwrist besökaren möjligheten att träffa det växande nordamerikanska teamet och att uppleva demonstrationer av hur tiltrotatorn och SQ helautomatiska fästessystem ökar grävmaskiners effektivitet. I den interaktiva montern kommer besökarna att se flera produktnyheter och när de går runt på mässområdet kommer Steelwrists produkter att visas upp tillsammans med flera stora grävmaskinstillverkare. Steelwrist SQ är en högpresterande helautomatisk oljekopplingsteknik, som används i snabbfästen och tiltrotatorer på grävmaskiner för att koppla hydrauliska redskap.

Steelwrist monter: F8726

 

Steelwrists organisation i Nordamerika är väl rustad för fortsatt tillväxt

Steelwrist introducerades på den nordamerikanska marknaden i samband med Conexpo 2017 och är idag den snabbast växande tiltrotatorleverantören. Steelwrist-veteranen Christian Yanes, VP Region Americas, har ägnat de senaste sex åren åt att bygga det nordamerikanska teamet, som har sitt huvudkontor i Berlin, Connecticut. På en marknad där penetrationen av tiltrotorer och helautomatiska snabbfästen växer i snabb takt, har Steelwrist byggt en lokalt förankrad och lyhörd organisation för att driva försäljning och stötta kunder, återförsäljare och grävmaskinstillverkare. I det lokala amerikanska huvudkontoret lagerhålls Steelwristprodukter för att säkerställa hög tillgänglighet och korta leveranstider.

Efter Conexpo flyttar Christian Yanes tillbaka till Steelwrist huvudkontor i Sverige och tar rollen som VP Region EMEA. Samtidigt kliver Richard Aulin in i rollen som ny VP Region Americas.

Richard har varit en del av Steelwrist sedan 2018 och har en gedigen erfarenhet från branschen redan innan han började på företaget. I samband med att Richard tar sig an sin nya roll flyttar han till Berlin, Connecticut, tillsammans med familjen.

“Vi är mycket glada över att se Richard ta sig an rollen att leda Steelwrist-organisationen i Nordamerika, med sin erfarenhet och sitt försäljningsfokus är jag övertygad om att han kommer att fortsätta tillväxtresan med teamet. Jag är tacksam för det arbete som utförts av Christian och teamet, som lagt grunden för vår framfångsrika verksamhet i Nordamerika”, säger Stefan Stockhaus, vd på Steelwrist.

 

Interaktiv demoshow visar hur Steelwrists produkter ökar grävmaskiners effektivitet

En höjdpunkt i Steelwrists monter på Conexpo kommer att vara demoshowen med två grävmaskiner som båda är utrustade med SQ60 helautomatiska snabbfästen och X18 tiltrotatorer. Showen kommer att köras varje timme med start klockan 10.00 varje dag. De två maskinerna kommer att dela samma uppsättning redskap, vilket inkluderar både hydrauliska redskap och skopor. Eftersom maskinerna är utrustade med Steelwrist SQ-teknik kan operatören byta mellan hydrauliskt drivna redskap som hammare, pulveriserare, sax och gripar samt mekaniska redskap på bara några sekunder – allt utan att lämna hytten!

“Vår demoshow på Conexpo är verkligen ett måste att se. Du får uppleva hur lösningarna vi utvecklat på Steelwrist tillför värde och omvandlar grävmaskinen till en riktig redskapsbärare”, säger Stefan Stockhaus, vd på Steelwrist.

 

Steelwristprodukter presenteras på flera ställen på Conexpos Festival Grounds

Eftersom grävmaskinsentreprenörer i Nordamerika vill öka effektiviteten och mångsidigheten i sina investeringar växer penetrationen av tiltrotatorer snabbt. De senaste tre åren har Steelwrist sett en stark tillväxt när försäljningen av tiltrotatorer ökat snabbt. Med detta kommer ett ökat intresse från många grävmaskinstillverkare att visa upp sina maskiner utrustade med Steelwristprodukter som ökar maskinens effektivitet. Conexpo-besökaren kommer därför att kunna se ett brett utbud av Steelwrists produkter visas i montrarna hos flera stora grävmaskinstillverkare på mässområdet Festival Grounds.

“Det faktum att Steelwrists produkter visas på Conexpo 2023 hos så många olika grävmaskinstillverkare visar att våra produkter verkligen levererar vårt löfte om att göra grävmaskiner effektivare”, säger Stefan Stockhaus, Steelwrists vd.

Produkter från Steelwrist visas hos följande grävmaskinstillverkare:

Case Construction Equipment – Booth W40800
Develon – Booth F9153
Hidromek – Booth F8615
Hitachi Construction Machinery – Booth F8813
Kobelco – Booth F9453
Linkbelt – Booth F9227
Sunward – Booth F8841
Volvo Construction Equipment – Booth F8926

 

Steelwrists ambassadörer sprider budskapet och ökar intresset för effektivare grävning

I slutet av 2021 inledde Steelwrist ett ambassadörsprogram och tog emot ansökningar från maskinoperatörer från hela världen, alla med grävmaskiner utrustade med Steelwrist. Gensvaret var överväldigande då många sökte för att bli Steelwrist-ambassadör. I den första omgången valdes nästan 30 operatörer ut från tio olika länder.

Förutom att köra grävmaskiner utrustade med Steelwrist har ambassadörerna också det gemensamt att de är aktiva på en eller flera sociala medie-plattformar. Genom ambassadörerna kan vi följa och se arbetet de utför och hur de förbättrar sin effektivitet och produktivitet med hjälp av Steelwrists snabbfästen, tiltrotatorer och redskap.

“I många delar av världen är penetrationen på marknaden för tiltrotatorer fortfarande låg, men genom våra ambassadörer ser vi att intresset växer snabbt och det ger oss också mycket värdefull feedback på våra produkter”, säger Stefan Stockhaus.

 

Steelwrist introducerar SQ50 helautomatiska snabbfästen och tiltrotatorer med hög flödeskapacitet. En Open-S-kompatibel lösning för mellanstora grävmaskiner.

Den nya SQ50-serien snabbfästen och tiltrotatorer passar grävmaskiner på 7-13 ton. Steelwrist SQ är en högpresterande helautomatisk oljekopplingsteknik som används i snabbfästen och tiltrotatorer på grävmaskiner för att koppla hydrauliska redskap. Enastående flödesegenskaper och konkurrenskraftig bygghöjd och vikt är betydande fördelar med SQ50. SQ50 uppfyller specifikationerna i Open-S-standarden för helautomatiska snabbfästen.

X12 och X14 tiltrotatorer har ny design på över- och underdel för att göra det möjligt att uppgradera från S50 till SQ50 i ett senare skede, även om kunden inte valt SQ i den första beställningen.

SQ på överdelen av tiltrotatorn för snabba byten mellan tiltrotator och andra redskap, och SQ på redskapsfästet av tiltrotatorn för snabba byten mellan hydrauliska redskap. Genom att använda SQ kan redskapen till tiltrotatorn få en lägre kostnad eftersom rotationsfunktionen är inkluderad i tiltrotatorn.

Med introduktionen av SQ50 har Qplus-teknologin uppdaterats för att klara ännu högre flöden. Med ytterligare 20 procent i flödeskapacitet kan även redskap som kräver högt flöde användas på mellanstora grävmaskiner.

“Med introduktionen av SQ50 helautomatiska snabbfästen och tiltrotatorer förändrar vi spelplanen för det växande segmentet av 10-tons grävmaskiner, med en flödeskapacitet på 120 liter per minut med lågt mottryck. Det här gör det möjligt även för mellanstora grävmaskiner att använda redskap som kräver högt oljeflöde på ett effektivt sätt”, säger Stefan Stockhaus.

 

SQ-produkter som möter kraven från rivningsindustrin och följer Open-S-standarden

Steelwrists SQ-serie helautomatiska snabbfästen inkluderar modeller för grävmaskiner upp till 70 ton. Den senaste SQ-produkten för rivningsindustrin, SQ90-fästet, presenteras också i Steelwrists monter på Conexpo. 

Alla Steelwrist SQ-produkter följer den globala Open-S-standarden för helautomatiska snabbfästen för grävmaskiner. Ambitionen med Open-S-standarden är att ge maskinförare och entreprenörer världen över friheten att kombinera snabbfästen, tiltrotatorer och redskap från olika tillverkare som följer standarden. Med en gemensam standard är det enklare för tillverkare att fortsätta konkurrera med prestanda och funktionalitet, och fortfarande kunna erbjuda kunderna kompatibilitet.

”Den globala Open-S-standarden är bra för både maskinägaren och branschen som helhet.

Den strävar efter att ge maskinägaren friheten att välja vilken lösning man ska köpa och tillverkarna att fokusera på att utveckla funktioner som förbättrar prestandan och funktionaliteten hos deras produkter”, säger Stefan Stockhaus.

 

Steelwrist utökar tiltrotatorserien med X02 för grävmaskiner upp till 2,5 ton

Andelen installationer av tiltrotatorer på de minsta grävmaskinerna börjar växa internationellt och som svar på detta introducerar nu Steelwrist nya X02, en tiltrotator som passar för 1,5-2,5 tons grävmaskiner. Med X02 följer en komplett uppsättning redskap som bidrar till ökad effektivitet och mångsidighet, och som förvandlar även de minsta grävmaskinerna till verkliga redskapsbärare. X02 visades upp för första gången på Bauma, München, i oktober 2022 och har nu kommit till Nordamerika.

X02 hamnar storleksmässigt mellan det minsta TCX-tiltfästet för grävmaskiner under 2 ton, och X04:an för grävmaskiner från 2,5 till 4 ton. Återigen är fokus med X02 att göra en helgjuten produkt med det bästa styrka-vikt-förhållandet och låg bygghöjd.

 

Ett särskilt anpassat redskapsprogram 

Under hösten 2022 utökades redskapsserien för X02 med en multigrip. Detta förvandlar grävmaskinen till en effektiv och mångsidig redskapsbärare som klarar arbeten inom flera olika områden.

“I och med lanseringen av X02 har vi äntligen en komplett serie tiltrotatorer för grävmaskiner under 2,5 ton. X02 är en fantastisk kombination av innovation och robusthet som kunderna har väntat på”, säger Stefan Stockhaus, vd på Steelwrist AB.

 

För mer information kontakta: 

Stefan Stockhaus
Vd
Steelwrist AB
[email protected]
Tel +46 709981321

 

Om Steelwrist

Steelwrist är en global tillverkare av tiltrotatorer, snabbfästen och redskap för grävmaskiner med huvudkontor i Sverige. Ett tydligt fokus på robusta och moderna produkter, kombinerat med snabb service har visat sig vara uppskattat av det ökande antalet kunder. För mer information om Steelwrist