Steelwrist Background
Please select market
×

Steelwrist på bauma i München, 24-30 oktober 2022

20 okt 2022

PRESSMEDDELANDE

På bauma har Steelwrists besökare möjlighet att se produktnyheter och demokörningar som visar hur tiltrotatorn och SQ helautomatiska fästessystem ökar grävmaskiners effektivitet. Steelwrist SQ är en högpresterande helautomatisk oljekopplingsteknik som används i snabbfästen och tiltrotatorer på grävmaskiner för att koppla hydrauliska redskap. SQ50 snabbfästen och tiltrotatorer för mellanstora grävmaskiner är nya modeller i Steelwrist SQ-serie. På bauma presenterar Steelwrist också X02, en ny tiltrotatormodell i serien, för grävmaskiner under 2,5 ton.

Steelwrist monternr: FN 917/6

 

Steelwrist introducerar SQ50 helautomatiska snabbfästen och tiltrotatorer med hög flödeskapacitet. En Open-S-kompatibel lösning för mellanstora grävmaskiner.

Den nya SQ50-serien snabbfästen och tiltrotatorer passar grävmaskiner på 7-13 ton. Steelwrist SQ är en högpresterande helautomatisk oljekopplingsteknik som används i snabbfästen och tiltrotatorer på grävmaskiner för att koppla hydrauliska redskap. Utmärkta flödesegenskaper och konkurrenskraftig bygghöjd och vikt är några betydande fördelar hos SQ50. SQ50 uppfyller specifikationerna i Open-S-standarden för helautomatiska snabbfästen.

Steelwrist SQS50 och SQ50 snabbfästen är stålgjutna och har Front Pin Lock framaxellås som säkerhetslösning. Front Pin Lock är ett mekaniskt lås för den främre axeln som avsevärt minskar risken för tappade redskap.

X12 och X14 tiltrotatorer har ny design på över- och underdel för att göra det möjligt att uppgradera från S50 till SQ50 i ett senare skede, även om kunden inte valt SQ i den första beställningen.

SQ på överdelen av tiltrotatorn för snabba byten mellan tiltrotator och andra redskap, och SQ på redskapsfästet av tiltrotatorn för snabba byten mellan hydrauliska redskap. Genom att använda SQ kan redskapen till tiltrotatorn få en lägre kostnad eftersom rotationsfunktionen är inkluderad i tiltrotatorn.

“Med introduktionen av SQ50 helautomatiska snabbfästen och tiltrotatorer förändrar vi spelplanen för det växande segmentet av 10-tons grävmaskiner, med en flödeskapacitet på 120 liter per minut med lågt mottryck. Det här gör det möjligt även för mellanstora grävmaskiner att använda redskap som kräver högt oljeflöde på ett effektivt sätt, säger Stefan Stockhaus, vd på Steelwrist AB.

Högflödeshydraulik och Absolut-rotationssensor
Med introduktionen av SQ50 har Qplus-teknologin uppdaterats för att klara ännu högre flöden. Med ytterligare 20 procent i flödeskapacitet kan även redskap som kräver högt flöde användas på mellanstora grävmaskiner.

I samband med introduktionen av SQ50 implementerar Steelwrist en ny Absolut-rotationssensor på tiltrotatorerna för att ge mer exakt data till maskinstyrsystem. Full implentering väntas vara klar i första kvartalet 2023. Tillsammans med Steelwrist Autotilt blir produktiviteten ännu högre.

SQ-produkter som möter kraven från rivningsindustrin
Steelwrists SQ-serie helautomatiska snabbfästen inkluderar modeller för grävmaskiner upp till 70 ton. Den senaste SQ-produkten för rivningsindustrin, SQ90-fästet, presenteras också i Steelwrists monter.

Open-S-kompatibel lösning
Alla Steelwrist SQ-produkter följer den globala Open-S-standarden för helautomatiska snabbfästen för grävmaskiner. Det innebär att SQ-systemet är utformat för att kunna användas ihop med andra varumärken som följer Open-S-standarden.

 

Steelwrist utökar tiltrotatorserien med X02 för grävmaskiner upp till 2,5 ton

Andelen installationer av tiltrotatorer på de minsta grävmaskinerna börjar växa internationellt och som svar på detta introducerar nu Steelwrist nya X02, en tiltrotator som passar för 1,5-2,5 tons grävmaskiner. Med X02 följer en komplett uppsättning redskap som bidrar till ökad effektivitet och mångsidighet, och som förvandlar även de minsta grävmaskinerna till verkliga redskapsbärare.

Innovativ design och enkelt underhåll
X02:an har ett antal innovativa designlösningar och finns antingen som direktinfäst eller med S30-fäste i överdelen för koppling till grävmaskinen. Fästessidan (underdelen) av tiltrotatorn finns med hydraulisk S30-låsning. Den hydrauliska låsversionen med integrerad Front Pin Hook är troligen den enda tiltrotatorn i denna klass med säkerhet för redskap som uppfyller CE-kraven.

Steelwrist X02 tiltrotator

X02 hamnar storleksmässigt mellan det minsta TCX-tiltfästet för grävmaskiner under 2 ton, och X04:an för grävmaskiner från 2,5 till 4 ton. Återigen är fokus med X02 att göra en helgjuten produkt med det bästa styrka-vikt-förhållandet och låg bygghöjd.

Andra innovativa designlösningar hos X02:

  • Ny växellåda som gör det enkelt att eliminera onödigt spel över tid
  • Smörjfria lager för enkelt underhåll
  • Ventiler och kontrollmodul placerade så att de skyddas mot yttre skador
  • En lyftögla eller lyftkrok som tillval på direktinfästa tiltrotatorer

Ett särskilt anpassat redskapsprogram
Till X02 finns en komplett uppsättning S30-redskap, som till exempel planer-, gräv-, kabel- och v-profilskopa, asfaltskärare och rivtand. Hösten 2022 utökas redskapsserien för X02 med en multigrip. Detta gör grävmaskinen till en effektiv och mångsidig redskapsbärare som klarar arbeten inom flera olika områden.

“I och med lanseringen av X02 har vi äntligen en komplett serie tiltrotatorer för grävmaskiner under 2,5 ton. X02 är en fantastisk kombination av innovation och robusthet som kunderna har väntat på”, säger Stefan Stockhaus, vd på Steelwrist AB.

 

Kompatibilitet med VDMA MiC 4.0 – öppet gränssnitt för tiltrotatorstyrsystem

Steelwrist är medlem i den tyska industriorganisationen VDMA (Verband Deutscher Maschinen- und Anlagenbau e.V.). VDMA:s arbetsgrupp MiC 4.0 har som mål att skapa enhetlig, tillverkaroberoende och maskinoberoende digital kommunikation kring bygg- och anläggningsprocessen. För redskap inkluderar detta ett öppet gränssnitt för tiltrotatorstyrsystem.

Redskapens kommunikation med bäraren är viktig ur säkerhetssynpunkt. Avsikten är att uppnå ändamålsenlig kommunikation mellan redskapet och bäraren för att korrekt kunna identifiera redskapet. Detta ska överföra de nödvändiga inställningarna för säker användning, förebyggande av möjliga faror och för att förenkla driften oberoende av bärare.

Steelwrist är representerat i VDMA:s monter nr. B0.MIC med en X12 tiltrotator.

För mer information kontakta:
Stefan Stockhaus
Vd
Steelwrist AB
[email protected]
Tel +46 709981321

 

Om Steelwrist
Steelwrist är en global tillverkare av tiltrotatorer, snabbfästen och redskap för grävmaskiner med huvudkontor i Sverige. Ett tydligt fokus på robusta och moderna produkter, kombinerat med snabb service har visat sig vara uppskattat av det ökande antalet kunder. För mer information om Steelwrist, besök steelwrist.com.