Steelwrist Background
Please select market
×

Steelwrist utökar med SQ90 i serien av helautomatiska snabbfästen

27 okt 2021

PRESSMEDDELANDE

Steelwrist utökar med SQ90 i serien av helautomatiska snabbfästen

​​Efterfrågan på helautomatiska fästessystem fortsätter att växa globalt både inom rivningsbranschen och anläggningsbranschen. Idag introducerar Steelwrist SQ90, den största modellen så här långt i serien av SQ helautomatiska snabbfästen. SQ90 passar för grävmaskiner upp till 70 ton inom rivningsindustrin.

Efter den mycket framgångsrika lanseringen av SQ-snabbfästen 2017 består serien idag av SQ60, SQ65, SQ70, SQ70/55 och SQ80. Den är nu dags att introducera den största SQ-modellen i serien så här långt – SQ90. Kunderna uppskattar Steelwrist SQ-fästen för den ökade säkerheten, och möjligheten att byta hydrauliska redskap på några sekunder utan att lämna hytten. Tillskottet av SQ90 möter efterfrågan från rivningsindustrin, där många och snabba redskapsbyten är vanliga.

“Steelwrist SQ helautomatiska fästessystem har uppskattats av kunderna från första dagen. I rivningsbranschen med sina frekventa redskapsbyten handlar allt om att använda rätt redskap för rätt jobb i rätt tid. Med SQ kan förare och maskin arbeta kontinuerligt, och arbetssäkerheten ökar när föraren enkelt kan byta och använda det bästa redskapet för jobbet”, säger Stefan Stockhaus, vd på Steelwrist.

Steelwrist SQ-produkter följer Open-S-standarden
SQ90 liksom alla andra Steelwrist SQ-produkter följer Open-S, den globala industristandarden för helautomatiska snabbfästen för grävmaskiner. Standarden gör det enklare för maskinförare och entreprenörer att välja snabbfästen, tiltrotatorer och redskap från olika tillverkare och vara trygga med att dessa fungerar ihop.

Uppgraderad Front Pin Lock säkerhetslösning
Front Pin Lock från Steelwrist är ett mekaniskt framaxellås som avsevärt minskar risken för att oavsiktligt tappa redskap. I och med Steelwrists inträde i rivningssegmentet har Front Pin Lock uppgraderats till en andra generation för att klara de tunga rivningsredskapen.

Hydraulkopplingar med Qplus-teknologi
Alla SQ-fästen har QPlus-teknologi som ger högre hydraulflöden med lägre tryckfall än många andra system på marknaden.

För mer information kontakta:

Stefan Stockhaus
Vd
Steelwrist AB                                                                     [email protected]
Tel +46 709981321