Steelwrist Background
Please select market
×

Open-S-standarden vinner innovationspris på INTERMAT

25 apr 2024

NYHET FRÅN OPEN-S ALLIANCE – PRESSMEDDELANDE

Open-S Alliance, den oberoende organisationen bakom Open-S-standarden, har tagit emot utmärkelsen INTERMAT Innovation Award, för skapandet och introduktionen av en global industristandard för automatiska snabbfästen för grävmaskiner. I den nionde utgåvan av INTERMAT Innovation Award utses utrustning, teknik, tjänster och produkter som bidrar till framsteg inom anläggnings- och materialindustrin.

Frihet att kombinera maskinfästen, tiltrotatorer och redskap från tillverkare som följer standarden

Open-S är en standard för det hydrauliska gränssnittet mellan maskinfäste, tiltrotator och redskap, och bygger på den etablerade symmetriska standarden (S-standarden) för snabbfästen för grävmaskiner. Open-S-standarden ger maskinägare och entreprenörer frihet att kombinera snabbfästen, tiltrotatorer och redskap från olika tillverkare som följer standarden. Det öppna gränssnittet definierar den hydrauliska kopplingen och säkerställer att en kombination av produkter inte stör eller förändrar respektive produkts säkerhetslösning.

Mycket arbete har lagts ner på utvecklingen av Open-S-standarden, och nyligen välkomnades Wacker Neuson som ny medlem. Deras drivkraft inom innovation och teknikutveckling kommer innebära en förstärkning i det arbete som görs tillsammans för att skapa en standard för automatiska fästen inom industrin.

På Intermat visas olika Open-S-kombinationer och ett pressevent äger rum den 25 april

På Intermat finns det flera möjligheter att se kombinationer med produkter från olika tillverkare som följer Open-S-standarden, både statiska produkter och i interaktiva maskindemonstrationer, till exempel i Kinshofer, Rototilt och Steelwrists montrar. Open-S Alliance anordnar även ett event för press och andra kontakter på torsdagen den 25 april kl. 10-11, där deltagarna kan få veta mer om den senaste utvecklingen i Open-S-standarden, och träffa representanter och medlemmar i alliansen.

Eventet äger rum i Steelwrists monter nr. EXT6 A091.

“Vi är mycket glada över att ta emot INTERMAT Innovation Award för Open-S-standarden, där fokus har varit att skapa någonting som är bra för maskinoperatörer och ägare. Tänk när operatörer fritt byter mellan både mekaniska och hydrauliska redskap mellan grävmaskiner i samma storleksklass, hur mycket effektivitet skapar inte det? Tänk bara på all tid som går åt i onödan när tekniker, serviceingenjörer och operatörer byter redskap manuellt eller byter  adapterplattor för att vara säker på att ett redskap passar ett visst maskinfäste. Vid en första anblick kan det verka vara en god idé för tillverkaren att låsa kunderna vid en leverantörsspecifik lösning, men jag tycker att historien har visat att det vanligtvis inte är en särskilt bra idé”, säger Stefan Stockhaus, styrelseordförande i Open-S Alliance.

För mer information kontakta:
Stefan Stockhaus, styrelseordförande i Open-S Alliance AB,
[email protected], +46 70 998 13 21

Anders Jonsson, styrelseledamot i Open-S Alliance AB,
[email protected], +46 70 590 09 49

Om Open-S
Open-S – den öppna industristandarden för automatiska snabbfästen för grävmaskiner. Syftet med Open-S är att erbjuda kompabilitet mellan snabbfästen, tiltrotatorer och redskap från olika tillverkare. Open-S Alliance är en oberoende organisation vars enda syfte är att utveckla och främja Open-S-standarden. Läs mer på www.opens.org.