Steelwrist Background
Please select market
×

Wacker Neuson går med i Open-S Alliance

11 apr 2024

NEWS FROM OPEN-S ALLIANCE – PRESS RELEASE

Open-S Alliance välkomnar Wacker Neuson som medlem i organisationen. I egenskap av ett stort och teknikledande företag kommer de att tillföra ytterligare kraft i arbetet med att etablera Open-S, den öppna industristandarden för automatiska maskinfästen för grävmaskiner. Open-S Alliance strävar efter att ge maskinägare och entreprenörer friheten att kombinera maskinfästen, tiltrotatorer och redskap från olika tillverkare som följer Open-S-standarden.

Wacker Neuson är en ledande tillverkare med produktionsanläggningar i Tyskland, Österrike, USA, Kina och Serbien, som erbjuder produkter för byggindustrin och jordbrukssektorn, trädgårds- och landskapsarbete samt för den kommunala sektorn. Företaget går med i Open-S Alliance som stödmedlem.

Innovation är en del av Wacker Neuson:s DNA, vilket blev tydligt med lanseringen av EW100-2, som förebådar en ny era inom kompakta hjulgrävmaskiner. EW100-2 är designad för att utföra en mängd uppgifter i olika applikationer som kräver kontinuerliga redskapsbyten. Genom att utrusta maskinen med ett Open-S-kompatibelt automatiskt fäste kan maskinoperatören använda hydrauliska redskap av vilket märke som helst som följer Open-S-standarden.

“I våra kunders intresse fokuserar vi mer och mer på gränssnittsstandarder”, förklarar Alexander Greschner, Chief Sales Officer för Wacker Neuson Group. “Standarder hjälper till att minska komplexiteten på byggarbetsplatsen och ser till att våra kunder har största möjliga flexibilitet att använda sina maskiner. Därför är det ett logiskt steg för oss att bli medlem i Open-S Alliance.”

Dessutom etablerade Wacker Neuson nyligen en ny affärsenhet för eftermarknad med inriktning på redskap, ledd av Reinhold Baisch, Managing Director, med målet att stärka denna del av verksamheten och möta kundernas behov ännu mer effektivt i framtiden.

”Vi ser en spännande utveckling på redskapsområdet, där digitala assistanssystem och standardiserade gränssnitt spelar en allt viktigare roll. Vi tror att både vårt medlemskap i Open-S Alliance, och vårt arbete i arbetsgruppen för Machines in Construction MiC 4.0, kommer att gynna kunderna genom en enklare hanteringen av redskap”, säger Reinhold Baisch.

“Vi är glada över att välkomna Wacker Neuson som medlem i Open-S Alliance. Med sin drivkraft för innovation och teknikutveckling kommer Wacker Neuson att tillföra ytterligare kraft i det arbete vi gör tillsammans för att skapa en standard för automatiska maskinfästen inom vår bransch”, säger Stefan Stockhaus, styrelseordförande för Open-S Alliance.

För mer information kontakta:

Stefan Stockhaus, styrelseordförande i Open-S Alliance AB,
[email protected], +46 70 998 13 21

Anders Jonsson, styrelseledamot i Open-S Alliance AB,
[email protected], +46 70 590 09 49

 

Om Open-S
Open-S – den öppna industristandarden för automatiska snabbfästen för grävmaskiner. Syftet med Open-S är att erbjuda kompabilitet mellan snabbfästen, tiltrotatorer och redskap från olika tillverkare. Open-S Alliance är en oberoende organisation vars enda syfte är att utveckla och främja Open-S-standarden. Läs mer på www.opens.org.