Steelwrist Background
Please select market
×

Steelwrist lanserar SQ Auto Connection tillsammans med ny högflödesteknologi för tiltrotatorer

28 apr 2017

PRESSRELEASE
Sollentuna, April 26, 2017

Steelwrist lanserar SQ Auto Connection tillsammans med ny högflödesteknologi för tiltrotatorer.

Den Svenska tiltrotator och redskapstillverkaren Steelwrist fortsätter att bredda sin produktportfölj. På den internationella produktlanseringsdagen den 26 April i Sollentuna, lanserade Steelwrist en rad nya produkter. SQ Auto Connection är en del i strategin att skapa en global standard för automatiska oljekopplingar för grävmaskiner.

SQ Auto Connection införs först på snabbfästen, redskapsgrindar i olika modeller och på Steelwrist tiltrotatorer från X18 och uppåt. Både SQ60-5 och SQ70 kommer visas på MaskinExpo i Stockholm, den 18-20 maj 2017.

Efterfrågan på automatiska oljekopplingar ökar på alla större marknader. Steelwrist SQ Auto Connection bygger på den senaste utvecklingen av spillfria snabbkopplingar samt har ett förbättrat integrerat dammskydd.

Vi har fått förfrågningar på helautomatiska oljekopplingar under en längre tid och marknaden förväntar sig att vi ska komma med en lösning. Under de senaste fem åren har vi jämfört alla tillgängliga system och vi har arbetat med flera olika koncept. Vi är därför mycket glada över att äntligen kunna lansera vår SQ-fästen“, säger Steelwrists VD, Stefan Stockhaus.

Steelwrist SQ Auto Connection snabbfästen följer den internationellt växande symmetriska standarden, ett killåst system enligt ISO1303:2016. I tillägg till att uppfylla ISO-13013:2016, inkluderar Steelwrist SQ-kopplingar och SQ-tiltrotatorer även den patenterade Front Pin Lock-teknologin, vilket ökar säkerheten när föraren att inte tappar redskap av misstag.

Ur ett tekniskt perspektiv är det två saker som är viktigt när man utvecklar automatiska kopplingar. För det första att möjliggöra höga flöden som räcker till alla typer av redskap. För det andra, ett bra smutsskydd för att förebygga nedsmutsning samt en kopplingsprocedur som minskar risken att föroreningar hamnar på kopplingarna” säger Steelwrist CTO Marcus Nilsson.

Marknadsintroduktionen sker först i Sverige och Norge och initialt med modellerna SQ60-5 och SQ70. Andra varianter som exempelvis SQ65 och SQ70/55 kommer i sista kvartalet 2017. För tiltrotatorer blir SQ-teknologin först tillgänglig på tiltrotatorns överdel, så de kan kopplas till ett snabbfäste. På tiltrotatorns underdel, dvs fästet kommer SQ teknologin att släppas senare i år.

Ett viktigt aspekt har varit att stärka den symmetriska standarden för snabbfästen snarare än att få försvaga standarden genom ytterligare varianter. Världen behöver inte ytterligare ett nytt kopplingssystem, istället behöver grävmaskinsägaren en kostnadseffektivt standardiserad lösning för att enkelt byta arbetsredskap. Vi är mycket nöjda med alla de förbättringar vi har utvecklat på kopplingssidan och att vi tillsammans med OilQuick* gemensamt kan arbeta för en global standard” säger Steelwrist VD, Stefan Stockhaus.

Samtidigt lanseras högflödeshydralik i Steelwrist tiltrotatorer som först införs på alla tiltrotatorer från X18 (12-18 ton grävmaskiner) och uppåt.

Högflödesteknologin går hand i hand med Steelwrist SQ-tiltrotatorer då det inte är till mycket nytta att ha en fantastisk oljekoppling om kundens hydraliska arbetsredskap inte får tillräckligt högt flöde” säger Steelwrist CTO Marcus Nilsson.

Leveranser av SQ Auto Connection börjar från Juni 2017 med ett begränsat antal enheter per månad under 2017 för att kunna supporta de första hundra kunderna på bästa möjliga sett.

 

För mer information kontakta:

Stefan Stockhaus
CEO
Steelwrist AB
stefan.stockhaus@steelwrist.com
+46 709981321                                                                               

Ladda ner högupplösta bilder här!