Steelwrist Background
Please select market
×

Lönsam säkerhet och effektivitet

gripper casette excavation bucket

Vårt mål är att konstruera den optimala tiltrotatorn

Det jobbar vi hårt på varje dag. Vi strävar hela tiden efter att förbättra våra produkter vilket resulterat i att vi idag har ett tydligt teknikledarskap. Vi ser att fler och fler byter till Steelwrist, både i Sverige och utomlands, och det sporrar oss att jobba ännu hårdare. Vi vill göra produkter som är enkla, säkra och effektiva att använda. Här är ett par exempel:

  • Helgjutna tiltrotatorer och snabbfästen med låg bygghöjd, större tiltvinkel och framaxellås gör att du kan jobba säkert och effektivt.
  • Vårt styrsystem XControl sänker bränsleförbrukningen och är intuitivt att använda.

Marknadens mest kompakta och optimerade tiltrotator

Fler och fler väljer Steelwrist. Tack vare noggrann optimering med hjälp av avancerade simuleringsverktyg och omfattande tester får du valuta för pengarna.
Vi lämnar inget åt slumpen.

Display controlsystem G2 tiltrotator transp

XControl Styrsystem - säkert och bränsleeffektivt

Säkerhet först! Vårt styrsystem XControl verifierar automatiskt att du endast kan använda rätt snabbfäste, i de fall du har snabbfäste och tiltrotator. Tillsammans med framaxellås på tiltrotator och snabbfäste skapar vi en lösning med högsta säkerhetsklass – för alla grävmaskiner!

Dessutom kan XControl autokalibreras för lägsta bränsleförbrukning och bästa köregenskaper – ett mervärde både för plånboken och körkänslan. Självklart kan du ha flera profiler för olika förare eller redskap.

hand-rest-joystick-arrow2

XControl Handtag - Ergonomi för bekvämare arbetspass

Vad du än vill göra med din grävmaskin så skall din idé överföras med hjälp av handtagen till redskapet i marken. Självklart påverkar handtagens ergonomi och funktionalitet din effektivitet. Vi använder XControl handtag och SVAB L8 för att göra ditt jobb bekvämare och enklare. Marknadens två bästa handtag.

Båda handtagen finns självklart med handlovsstöd.

Båda handtagen har dessutom dubblerad signalhantering – ett krav för att få köra fortare än 9km/h med hjulstyrning.

S40 900x900

Framaxellås (Front Pin Lock)

Resultatet av en tappad skopa kan vara förödande och flera allvarliga olyckor inträffar varje år. Med ett framaxellåst fäste kan du och dina medarbetare vara trygga på arbetsplatsen.

Steelwrist framaxellås = två patenterade innovationer som tillsammans höjer säkerheten:

  1. Snäpplåst framaxel – låser den främre axeln i redskapet så fort det gått in i fästet grepp.
  2. Positiv låsindikering – förutom negativ indikering visar fästet dessutom med en grön pinne att fästet är i låst läge, dvs snäpplåset är aktivt.

Framaxellås™ är standard på Steelwrist alla tiltrotatorer och snabbfästen.

Gjuten fyrfingergrip för säkrare grepp

En integrerad grip ett fantastiskt verktyg som höjer din produktivitet rejält. Målet med Steelwrist fyrfingergrip är att öka säkerheten när du hanterar objekt. Fler och bredare anläggningsytor gör att du får ett bättre grepp.

Gripen öppnar ordentligt, stänger nästan helt, har ordentliga cylinderkåpor och sticker inte ut bakåt så att den stör grävrörelsen. Självklart kan den monteras i efterhand.

Hjul- och bandstyrning - lönsamt arbete under förflyttning

Fördelen med att ha full kontroll på hela maskinen direkt från handtagen är uppenbar. När du har provat vill du inte vara utan. Oavsett om du använder hjul- eller bandstyrning elimineras tids- och effektivitetstjuvarna vid alla korta förflyttningar.

Med hjul- eller bandstyrning får du en säker och följsam alternativstyrning vilket ger snabbare förflyttningar och bättre flyt i jobbet. Steelwrist hjul och bandstyrning klarar alla ISO krav.